Terug

Ringband / multimap

Gebruik het zoekfilter om te selecteren op 2 rings of 4 en 23 ringen. (Kies A5 formaat voor 17 rings) Ontdek onderaan de pagina alles over de voor- en nadelen van elk type map.

Filters

Ringband / multimap

Ringband, multimap, ringmap...Pffft, wat is het nou?

  • Ringband
  • Multimap
  • Klapper
  • Multomap
  • Ringmap

Tja, hoe heet zo'n ding nu eigenlijk? Eigenlijk is alleen de eerste goed, ringband dus. De rest is spreektaal of zijn verbasteringen. Zo is een multomap eigenlijk een map van het in Nederland zeer bekende merk: Multo. En de term multimap komt weer van mensen die ooit van Multo hebben gehoord en dit door elkaar hebben gehaald. Multo en Multi, tja, het lijkt op elkaar en zo'n map is natuurlijk redelijk multifunctioneel...

 

23 Rings ringbanden

Shop hier voor 23 rings mappen. Een ringband met 23 ringen is veruit het meest populair op de schoollijstjes. Als je hem veel gebruikt op school, dan is het risico op uitscheuren van papier het kleinst, vanwege de vele (23 duh) gaatjes in het papier. 

Dat geldt natuurlijk ook als je hem veel mee neemt in je tas: het papier blijft goed zitten en scheurt niet snel door de ringen heen. 

Toch kleven er een aantal nadelen aan een 23 rings ringband. We snappen niet dat scholen hier altijd zo op hameren, vooral niet als je hem niet dagelijks gebruikt. 

De nadelen van een 23 rings ringband.
Nederland is het enige land ter wereld met dit systeem! De ringbanden zijn meestal duurder omdat ze doorgaans in kleinere oplagen (voor alleen ons land) geproduceerd kunnen worden.
Daarnaast zit er natuurlijk veel meer verchroomd staal in een 23 rings ringband dan in een map met 2 of 4 ringen. 

Zelf 23 rings perforeren?
Dat kun je wel vergeten. Er is bijna geen enkele fabrikant die zo'n perforator maakt (die je dus alleen maar in Nederland kunt verkopen en niet in de rest van de wereld) 

Wat maakt zo'n perforator nog eens extra duur? Juist, een geslepen, hardstalen papierstans. Niet 2 of 4 heb je dan nodig, maar... 

23 rings nadelen

  • Duurder dan 2 of 4 rings
  • 23 rings perforator kost meer dan 100,-

23 rings voordelen

  • De meeste keus in schoolmappen
  • Papier scheurt niet snel uit bij intensief gebruik

 

2 Rings ringbanden

Shop hier voor 2 rings ringbanden. Mappen met 2 ringen zijn het voordeligst. Je kunt ze in verschillende uitvoeringen krijgen. Als je ze dagelijks gebruikt of vaak moet vervoeren hebben ze wel 1 groot nadeel: het papier kan makkelijk uitscheuren, het zit met slechts 2 gaatjes vast. 

Een voordeel is dan wel weer dat een 2 rings perforator wel lekker voordelig is.

 

4 Rings ringbanden

Shop hier voor 4 rings mappen. De beste ringband voor school? Een ringband met 4 ringen is eigenlijk super handig. Goedkoper dan 23 rings en steviger dan 2 rings: het papier scheurt niet zo makkelijk uit. Daarnaast kun je papier ook goedkoop perforeren. Een 4 gaats perforator is namelijk niet zo duur. 

 

17 Rings ringbanden

Shop hier voor 17 rings mappen. Jawel, we hebben ook mappen met 17 ringen voor papier met... 17 gaatjes ja. Hoe werkt dat dan? Nou, deze speciale map is veel kleiner. Namelijk ongeveer de helft van de standaard 23 rings mappen op A4 formaat. Voor de kenner, de map met 17 ringen is dus ongeveer A5 formaat. D at is super handig, want zo sjouw je natuurlijk de helft minder in gewicht en volume mee!

 

Help, het papier scheurt uit mijn map!

Valt je ringband interieur of map inhoud uit je klapper? Daar is een oplossing voor!

Versterkingsringen of reparatie perforatiegaatjes

Deze kun je op het papier plakken over het perforatie-gaatje heen. Maar dit is natuurlijk geen echte oplossing voor honderden vellen papier, tenzij je verstevigingsringen plakken een leuke hobby vind. Indien niet, kies dan gewoon voor 4 ringen of 23 rings!

 

Verschillende uitvoeringen 2 rings mappen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »