Terug

Schoolagenda kopen? Welkom bij de agenda specialist!

Super veel schoolagenda's, gesorteerd op thema, merk, kleur of papiersoort! Lees onder aan de pagina meer over agenda tips, gebruikerservaring en reviews: welke agenda moet je hebben? Wat voor schoolagenda is handig in gebruik?

Filters

De schoolagenda, een noodzakelijk kwaad?

Ok, leuk is het misschien niet, maar je kunt er niet omheen; zo'n ding om je huiswerk, afspraken en proefwerken in op te schrijven. 

Of ehh, om doorheen te bladeren tijdens een saaie les, in de kantine, of om lekker in te kliederen en te kladden. Als je dat laatste erg goed kunt en netjes doet, heet het opeens: stylen, pimpen of customizen.

Onze handige agenda keuzehulp

Keuzestress? Beu om elke agenda in een webshop aan te klikken om achter de specificaties met non informatie te komen? (Vaak kloppen de maten al niet eens) Zodat je nog niet weet waar je aan toe bent? Geen zorgen, bij schoolosaurus hebben we een gruwelijk hekel aan dit gezeur, daarom kun je links in het scherm ons agenda aanbod filteren op de belangrijkste eigenschappen. Vink aan wat jij belangrijk vindt en bestel je favoriete schoolagenda makkelijk en snel, zonder gedoe.

Agenda aanschaf tips en andere bla bla

Goed, die agenda gebruik je elke dag, meerdere keren, ligt vaak op je schoolbank, tafeltje or whatever, dus.... hij moet goed bij je passen. Dat hij daarnaast ook nog functioneel is, tja, da's handig, maar style is meestal belangrijker!

Wat zijn de grote verschillen tussen schoolagenda's?

Heb je even? We lopen ze per categorie even langs. Kun je zelf bepalen wat je wel of niet leest.

De prijs

Wat kost zo'n schoolagenda en waarom? Dat is vooral belangrijk als je hem helemaal zelf moet betalen natuurlijk. 

Super goedkope agenda's.
Vaak gemaakt van flutpapier, geproduceerd door kinderhandjes onder erbarmelijke omstandigheden, in fabrieken waar ze milieu regels aan hun laars lappen; misschien is er zelfs wel tropisch regenwoud voor je agenda gekapt. 

Deze rotzooi proberen we te vermijden bij schoolosaurus.

Voordelige agenda's
Die hebben we wel. Vaak zijn die wat kleiner en hebben ze minder of geen foto's. Of zonder leuke teksten  en interviews. (Die mensen die dat maken moeten immers ook betaald worden)
Zo'n voordelige schoolagenda is vaak ook niet van een bekend merk. Want de grote merken willen natuurlijk geld zien: de zogenaamde licentierechten. 

Duurdere agenda's
Vaak is het zo: de duurste zijn meestal de beste agenda's qua afwerking of papierkwaliteit. Veel foto's, leuke extra's, unieke materialen of van inmens populaire merken. 

Het formaat

Size does matter. Een te kleine agenda is niet handig. De meeste zijn op A5 formaat (een half velletje A4 papier), maar sommigen ook veel kleiner tot wel A6 formaat: dat is dan weer de helft van een A5 agenda. Maar, die kleine hebben dan vaak (niet altijd) wel een ander voordeel: 1 dag per pagina!

Ga je voor zo klein mogelijk? Gewicht besparen in je schooltas? Dan hebben we nog wat tips.

Tips
Schrijf klein, niet voluit en gebruik afkortingen. Dat krijg je op school vast ook nog wel uitgelegd. Hoofdstuk = natuurlijk: H.
Paragraaf: §
Bladzijde: Blz
Schriftelijk overhoring: SO
Mondelinge overhoring: MO
Proefwerk: PW
Etc. etc. (Etcetera, haha)

Papiersoort

We maken een onderverdeling in:
Stroef, standaard papier
Vaak te gebruiken met elke soort pen. Tenzij het papier erg dun is, dan heb je de kans dat het doordrukt indien je stiften, fineliners of vulpen gebruikt. 

Glad, luxer papier
Een agenda met mooi glossy, glad papier is wel erg luxe. Foto's komen beter tot hun recht, maar.... Pennen vlekken snel! Gebruik in deze agenda's dus geen vulpen, non permanente stiften of niet watervaste fineliners. Met een gewone balpen schrijven gaat natuurlijk prima.

Papierdikte
60 Grams is echt belachelijk dun, 70 grams is iets beter, 80 grams heeft de dikte van normaal printpapier en wordt al beter. 

Papierkwaliteit
Onder eigenschappen kun je ook nog eens selecteren op:

 • Standaard papier
 • Beter (witter) papier
 • Het beste papier

Maar dat hoeven we vast niet uit te leggen...

Lijntjes of blanco papier?
Bijna elke schoolagenda heeft gelinieerd papier. Lekker makkelijk, schrijven op de lijntjes. Een enkele agenda heeft echter blanco papier. Ehh tja, dan moet je dus een vaste hand hebben en recht kunnen schrijven. Niks voor de schoolosaurus in ieder geval met z'n grote klauwen. 

Pagina indeling

Het weekoverzicht
De meeste agenda's hebben een week overzicht verdeeld over 2 pagina's. Klap je de agenda open, dan zie je dus de hele week; handig De licentie agenda's van de grote merken als O' Neill, Supertrash, Replay, etc. etc, werken meestal met deze indeling. 

Voordeel:
Je ziet de hele week in een oogopslag

Nadeel:
Minder schrijfruimte per dag, vooral als de agenda kleiner dan A5 is!

1 dag per pagina
Ook wel 1 dag p/p. Elke dag begint op een nieuwe bladzijde.

Voordeel:
Lekker veel schrijfruimte

Nadeel:
Je ziet niet de hele week in 1x. En meestal zijn dit de saaiere, non licentie agenda's. Met standaard papier en zonder foto's. 

Lesroosters en cijferlijsten

Toen de schoolosaurus nog jong was, was dit een belangrijke criterium: is er wel genoeg agenda ruimte voor mijn lesrooster, staan er wel voldoende cijferlijsten in?

Maak je geen zorgen!

Tegenwoordig is er in bijna elke agenda voldoende ruimte voor. Het lesrooster is vaak niet eens meer een invulschema, er zitten dan gewoon blanco pagina's in je agenda. Waarom zou je je lesrooster overpennen, als je het rooster er ook gewoon in kunt plakken? Desnoods maak je een kopie en verklein je deze, of typ je zelf een makkelijk rooster in words en plak je die erin. 

Cijfers?
Gebruik de lijsten in je agenda, zet ze in je smartphone, maak zelf je schema en print het uit. De algemene tip is: doe dit zorgvuldig en maak altijd een kopie. Want leraren kunnen niet altijd even goed rekenen! Na een avond cijfers invullen duizelt het hun weleens voor de ogen, je zult niet de eerste zijn bij wie per ongeluk een lager cijfer is ingevuld!

Kaft

Wil je een lekker dik kaft, is een dunner flexibel kaft ook goed, of wat te denken van een kunststof kaft? Dat plastic is namelijk wel heel makkelijk af te nemen met een doekje. 

De meeste kaften zijn met lijm aan de inhoud verbonden, een enkele agenda heeft een spiraal. Pagina's zijn dan makkelijker uit te scheuren, maar een spiraal kan ook verstrikt raken in je tas.

Leeslint en elastiek

Bijna elke agenda's heeft wel een leeslint als bladwijzer, sommige zelfs 3. Handig, hoef je niet zo te bladeren, maar kun je meteen naar de juiste pagina gaan. 

Veel meiden agenda's hebben een elastiek om het kaft. Dan gaat je agenda niet open in je tas en blijft hij netjes: minimaal kans op gekreukte pagina's!

Algemene agenda tips

 1. Wat is je style?
  Kies iets wat je mooi of cool vind en bij je past. Je gebruikt hem het hele jaar, meerdere keren op een dag!
 2. Welke maat?
  A5 of kleiner? Schrijf je groot, of wil je het liefst zo weinig mogelijk (gewicht) meenemen?
 3. Papiersoort
  Is glad papier een optie i.v.m. vlekken? Dun papier? 
 4. Indeling
  Weekoverzicht of dag per pagina?
 5. Cijfers
  Zelf bijhouden en narekenen!
  Bewaar je gemaakte dingen als bewijs, in een map/ordner
  Bereken altijd zelf je rapportcijfer aan de hand van de gemiddelden!
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »