Terug

Vulpotloden en stifthouders 0,3 t/m 2mm

Vulpotloden voor elke budget, in verschillende maten!

Filters

Vulpotloden en stifthouders 0,3 t/m 2mm

Wat is een vulpotlood?

Een vulpotlood is een houder voorzien van losse grafiet stiften = potloodvullingen. Een soort van navulbaar potlood in penvorm dus. Je hebt ze van goedkoop tot heel erg goed. Die laatste worden dan veelal door architecten en tekenaars gebruikt.

Wat is het voordeel van een vulpotlood?

Navulbaar

Je gooit niks weg, een reserve potloodstift erin en je kunt weer verder. Het vulpotlood is daardoor duurzamer dan een houten potlood, zelfs als deze gemaakt worden van FSC hout uit verantwoord beheerde bossen. 

Goedkoper

Uiteindelijk zijn ze ook goedkoper, want de reserve stiftjes kosten bijna niks

Ergonomischer

Qua grip en ergonomie heb je bij een potlood niet zoveel keus. Soms kun je kiezen uit een driehoekige of zeskantige vorm. Een iets dikker potlood is al zeldzaam. 

Bij vulpotloden is het anders. Ze zijn er van verschillende materialen, diktes en gewichten. Met diverse soorten grip, al of niet van rubber. 

Praktisch

Daarnaast heb je gum bij de hand, want dit zit meestal op de achterkant. Reserve vullingen (zitten erin) en hoef je nooit meer te slijpen. 

De puntdikte

Het grote voordeel van een vulpotlood is ook nog eens: je kunt de puntdikte uitkiezen en deze blijft hetzelfde. Standaard diktes zijn: 0,3 - 0,5 en 0,7mm. Als je een net geslepen potlood gebruikt, dan worden de lijnen dikker naarmate de punt slijt. Bij een vulpotlood niet! Tevens kun je met een vulpotlood veel dunnere lijnen maken en zijn ze prima te gebruiken met sjablonen. 

De standaard dikte voor school is doorgaans 0,5mm.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »