Terug

Collegeblokken

Een collegeblok is een schrift / schrijfblok met voorgeperforeerd, uitscheurbaar papier met mircroperforatie.

Filters

Collegeblokken

Wat is een collegeblok?

Collegebloks zijn eigenlijk grote, dikke schriften met papier wat je makkelijk uit kunt scheuren. De vellen zijn geperforeerd, zodat je ze makkelijk en snel in een ringband kunt stoppen. 

Het is dan de bedoeling dat je alle vakken in zo'n collegeblok noteert. Is het huiswerk klaar en nagekeken, dan kun je het thuis archiveren in een ringband. 

Voordelen van een collegeblok

 • Gewichtsbesparing
  Uiteindelijk scheelt het gewicht in je tas, je hoeft niet meer voor elk vak een apart schrift mee te nemen. 
 • Schrift vergeten?
  Je kunt nooit meer een los schrift vergeten of kwijtraken. Zo'n groot collegeblok vergeet je niet zo snel.
 • Overzichtelijk
  Al je actuele huiswerk overzichtelijk bij elkaar. Dan raden we trouwen wel een collegeblok met tab indeling aan. Of plak zelf tabjes erin. (los verkrijgbaar)

Nadelen van een collegeblok

 • Spiraal
  Bijna alle collegebloks hebben een spiraal. Niet iedereen vindt dit handig. Vooral niet met losse zooi in je tas of koordjes. De klauwen van de schoolosaurus blijven er in ieder geval soms wel achter haken. 
 • Onoverzichtelijk
  Voor sommigen mensen is het juist handiger om voor elk vak een apart schrift te hebben. Maak in ieder geval gebruik van voldoende lege vellen afstand tussen de verschillende vakken onderling. En markeer duidelijk met tabjes waar in je blok welk vak begint. 
 • Archivaris
  Wel, dit hoef je niet te zijn, maar je moet wel een beetje consequent het nagekeken huiswerk uit je collegeblok scheuren en dit netjes in je ringband opbergen. Ben je een sloddervos, dan zijn mischien losse schriften toch beter voor je. 
 • Juist meer gewicht?
  Ja, dat kan ook! Heb je maar een paar vakken op een dag, bijvoorbeeld in latere leerjaren, als er lesuitval is of met een standaard vrije middag, dan sleep je dus wel al je vakken tegelijkertijd mee in je collegeblok. 2 of 3 losse schriften zijn dan juist lichter.

Verschillende collegebloks

Wat voor collegebloks zijn er allemaal?

Liniatuur
Er is keuze uit lijntjes, kleine en grote hokjes. (5 en 10mm geruit)

Papierdikte
Bij ons kun je makkelijk de producten filteren op papier dikte. 60 Grams is erg dun, 90 grams is super dik papier, dat drukt zelfs niet door met een vulpen. 

Papierkwaliteit
Keuze uit: standaard, beter/witter papier of het beste papier. 

Perforatie
Een collegeblok is meestal 23 rings voorgeperforeerd. Dat is mooi, want het papier past dan ook in 2 rings en 4 rings ringbanden. 
Een enkele keer is een collegeblok 4 rings geperforeerd. Tegenwoordig hebben we ook 2 rings voorgeperforeerd, dat noemen we dan vaak een cursusblok. 

Je raadt het al: 2 en 4 rings voorgeperforeerd papier past natuurlijk niet in een ringband met 23 ringen.

Tab indeling
Een enkel collegeblok is voorzien van tabbladen; handig! Dan houd je de verschillende vakken mooi bij elkaar en heb je nooit huiswerk door elkaar staan. Helemaal ideaal zijn collegebloks met een variabele tab indeling. Dan kun je de tabbladen makkelijk uit de spiraal halen en op een andere plek weer in je blok terugstoppen.

Natuurlijk kun je ook zelf een normaal collegeblok voorzien van zelfklevende tab strookjes. Werkt ook prima!

Scannen met een app
Er zijn ook collegebloks met papier wat je makkelijk kunt inscannen met een speciale app. Veel studenten gebruiken dit. Dan kun je makkelijk aantekeningen digitaliseren, omzetten naar tekst of mailen naar je mede studenten. Foto maken met je smartphone en klaar ben je!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »